CitroŽn Productiedatum 
 

Het ORGA-nummer van Citroën

De meeste Citroëns die gebouwd zijn na 01 januari 1980 hebben met inkt een 4-cijferig nummer ergens op de carrosserie gestempeld gekregen. Met dit zogenaamde 'ORGA' of 'RP' nummer, kunt u berekenen wat de productiedatum van uw CitroŽn is.

Citroën is begonnen met de nummering op 09 november 1976, de datum met ORGA-nummer 0001. Vanaf die datum werd dit nummer elke kalenderdag met 1 opgehoogd.
 

Bereken de productiedatum

ORGA-nummer 
Productiedatum 

Waar kunt u het ORGA-nummer vinden op uw CitroŽn ?

2CV Bovenop het schutbord, aan de rechterkant.
BX Het is gestempeld op de A-stijl net onder het bovenste scharnier van het voorportier aan de bestuurderskant, naast de sticker met bandenspanningen.
CX Aan de voorkant van het linker binnenscherm, vaak achter wat bedrading.
Dyane Bovenop het schutbord, aan de rechterkant.
GSA   Op het rechter binnenscherm (?).
Xantia In de buurt van de veerbol rechtsvoor staan de kleurcode in letters en -in kleinere cijfers daarboven- het ORGA-nummer.
XM Het is gestempeld op de A-stijl tussen de scharnieren van het voorportier aan de bestuurderskant.

Onder de motorkap is ook o.a. de kleurcode te vinden. Deze is gestempeld op de rechter veerpoot net boven de veerbol (vaak genoteerd als: XXX-X). Bij de oudste typen CX staat deze code op een rond schijfje wat bevestigd is naast de voorraadbol van het koelsysteem (waarschijnlijk EMC of AC ÖÖ). Kijk op de Kleuren-overzicht pagina voor de codes en de bijbehorende kleurnamen.
 
Heeft u informatie over de plaats waar het ORGA-nummer te vinden is bij andere modellen stuurt u dan een berichtje via het informatieformulier op de
Informatie aanvraag-pagina.